Mark Purkis

Skriven 08.10.2019 under Trainee

Kven er du?
Mark Purkis, 24 gammel fra Storbrittania, vokste opp i Kent – Sørøst England. Master’s fra University of Edinburgh, Chemical engineering (kjemisk prosessteknologi). Masteroppgave: 6 måneder i Norske Skog Saugbrugs (Halden) der jeg undersøkte anaerob nedbrytning av vannavfall for å produsere biogass.

Fritidsinteresser: Hva som helst oppe i fjellene – løpe, sykkel, klatre, ski, gå, toppturer. Jeg konkurrerer i terrengløp, motbakkeløp og orienteringløp. Jeg er glad i fotografi og lærer meg norsk.

I kva bedrift er du tilsett?
Jeg er en trainee innen fornybar energi og hydrogenverdikjede hos Hub for Ocean i Florø, og bor i Florø. Vi organiserer Arena Ocean Hyway Cluster – den nasjonale hydrogenklyngen, for å realisere maritim bruk av hydrogen. Klyngen har medlemmer både i Norge og internasjonalt, og det er derfor en fordel at morsmålet mitt er engelsk. Fra min utdanning hadde jeg noe erfaringer fra hydrogen produksjon og kunnskap av brukere.

Kan du dele ein fun fact om deg sjølv?
Jeg har aldri hørt om Florø før jeg søkte etter stillingen.  Jeg kom hit og var i Firdaposten etter 1 måned – utlendinger er eksotisk nyheter!

Denne nettstaden brukar informasjonskapslar. Ved å fortsette å bruke nettstaden seier du deg einig i vår bruk av informasjonskapslar.