Gründerliv med heiagjeng

Om du vil tenke nytt, tenke stort eller tenke framover, er Vestland staden du gir liv til gode idear. Her er viljen til å bli satsa på stor, og når du tar fatt på gründereventyret, har du alltid ein solid heiagjeng i ryggen. Vi vil at du skal lukkast, for lukkast du, lukkast vi. Oppdag gründerliv i gründerfylket!

Missing caption
Missing caption
Nyheiter Haustar av draumen

Gjermund og Arita Åkre gav opp gode jobbar i oljebransjen for å satse på edlare dråpar. I dag driv dei ein av Noregs mest anerkjente siderproduksjonar.

Missing caption
Nyheiter Larveriet

Snart vil folk ete larvar i både taco og vaflar. Det er i alle fall det Alexander Solstad Ringheim satsar karrieren sin på.

Missing caption
Nyheiter Mellom flokk og fjell

Ein ferietur i ungdomen vart starten på eit gründerliv på Sandane.

Missing caption
Nyheiter Nes Gard

Mykje kan skje når ein asfalt-cowboy med separasjonsangst frå Oslo tek over ein gard inst i Sognefjorden. At grisefjøs blir vinbar, til dømes.

Missing caption
Nyheiter Til Elisa

Då Elisa Sunde (38) bestemte seg for å satse alt på det unike konseptet Brunsj & Briller, gjorde ho det først og fremst for seg sjølv.

Missing caption
Nyheiter Elbåteventyret

Ein må vere litt smågal for å forlate ein direktørjobb med millionløn og satse alt på ideen som vart til over eit glas whisky med far sin.

Missing caption
Nyheiter Bidrar til OL-gull

Om du likar tanken på å jobbe med både teknologi og toppidrett, skal du sjå nærare på Entalpi.

Missing caption
Nyheiter Gav pipa ein annan lyd

Før sat ho ved tangentane. No står ho bak disken og jobbar knallhardt for å spele andre gode.

Missing caption
Arbeidsliv Må klype seg i armen av Univerket dei skapar

Oppdraga har tikka inn etter at Trude (41) og Heidi (32) starta designbyrå i Førde. Litt startvanskar følgde likevel med då transportkonsernet NSB brått endra namn til Vy.

Missing caption
Vestlandslivet Prosjektleitaren

Pål Anders Kårstad klarte ikkje å vere passiv tilskodar til ein bransje som er klar for modning. I dag skapar han framtidas eigedomsmekling frå Bygstad og New York.

Missing caption
Vestlandslivet Viljar og Mons skaper unikt reiselivsprodukt

Fleire tusen timar på og ved fjorden gav ideen om eit nytt reiselivsprodukt. Drip Fiske tar deg med på heftig djupvannsfiske.

Missing caption
Vestlandslivet Då mor og far pantsette huset

Læraren og sjukepleiaren kausjonerte for at sonen skulle få satse på settefiskoppdrett. No er sonen Sogn og Fjordane sin einaste milliardær.

Missing caption
Vestlandslivet Dei 1000 viktigaste dagane i livet

Heidi Aabrekk er overtydd om at sansestimulering i alderen 0-3 år kan hindre lese-og skrivevanskar seinare i livet. Etter fleire år med utprøving i barnehagar ser ein tydelege resultat av den tidlege innsatsen.