Maria Brandsøy

Skriven 15.09.2016 under Trainee

Maritim Forening Sogn og Fjordane

Utdanning

Bachelor i PR, kommunikasjon og media frå Høgskolen i Volda, årsstudium i økonomi og leiing Høgskulen i Ålesund, mastergrad i International Business Management frå Newcastle University Business School

 

Traineestilling

Jeg er trainee i Maritim Forening Sogn og Fjordane, en interesseorganisasjon for bedrifter med havromsbasert aktivitet. Vi er bare fire stykker, så jeg blir ikke satt til et spesielt arbeidsområde, men må gjøre mye forskjellig. Vi har blant annet faste arrangement gjennom året, som nettverkssamlinger, speed date mellom bedrifter, temadager og så videre. Dette for å skape arenaer hvor bedrifter kan knytte kontakt.

Ellers jobber man med prosjekter av ulik varighet som medlemsbedriftene våre nytter godt av. Akkurat nå holder jeg på med et prosjekt som handler om muligheter i havrommet og hvilken kompetanse vi har behov for i Sogn og Fjordane for å realisere disse. I dette prosjektet jobber vi tett mot høyskolen i Bergen slik at innspill vi har samlet fra næringsaktører i fylket kan påvirke neste års fagplan for undervannstudiet i Florø. Det er veldig spennende å få jobbe med noe som får såpass konkrete resultater.

 

Derfor søkte jeg traineestillingen 

Jeg hadde jobbet noen år i FMC Technologies i Bergen og trodde opprinnelig at jeg ikke kunne søke på en traineeordning. Men jeg hadde tidligere sagt til samboeren min at visst vi skulle flytte hjem til Florø en dag kunne jeg tenkt meg å jobbe i Maritim Forening. Og en kveld kom han over traineeannonsen, hvor alle med opptil 3 års erfaring kunne søke, og da var det gjort. Det er en ideell jobb for å knytte kontakter og komme tett på næringslivet i fylket. Jeg var spent på hvordan det ville bli å flytte hjem etter ni år rundt om andre steder, men så langt har jeg bare positivt å si. På jobb er det utfordrende som aldri før og jeg nyter den korte reiseveien fri for kø!

Jeg har også hørt mye bra om traineeordningene, ettersom man får knytte mange kontakter med ulike mennesker på tvers av bransjer. I tillegg får man mange hyggelige turer sammen og får besøke mange nye steder og bedrifter i fylket .

Denne nettstaden brukar informasjonskapslar. Ved å fortsette å bruke nettstaden seier du deg einig i vår bruk av informasjonskapslar.