Kriss-Elin Meidell Haldorsen

Skriven 28.09.2018 under Trainee

Utdanning

Utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) med hovedprofil i finans og sideprofil i «Energy, Natural Resources and the Environment». Jeg startet utdanningen min med en bachelor i økonomi og administrasjon fra BI Bergen, hvor jeg hadde et semester på University of California i Berkeley. Deretter hadde jeg et år på Universitetet i Bergen (UiB) med samfunnsøkonomiske fag.

Traineestilling

Jeg er ansatt som trainee i Coast Seafood, og skal være trainee innen administrasjonen og som controller. I starten av trainee-programmet vil jeg få opplæring innen regnskap og andre økonomiske rutiner. Som controller skal jeg ta for meg mange spennende oppgaver innen økonomi, og jeg har allerede den første måneden fått bryne meg på analyse av ulike lønnsomheter og nøkkeltall. Videre i trainee-programmet skal jeg også jobbe i administrasjonen. Der vil jeg få jobbe tett med daglig leder med administrative oppgaver og strategiske prosjekt. I løpet av året skal jeg også lære mer om både salg, innkjøp, kvalitet, logistikk og service.

Difor søkte eg på traineestillinga

Å få muligheten til å jobbe i Coast Seafood er virkelig en drøm som har gått i oppfyllelse. Jeg har lenge hatt et ønske om å jobbe i sjømatnæringen, så det å bli tatt godt imot av en bedrift med et åpent arbeidsmiljø hvor man kan bli kjent med alle, samt deres arbeidsoppgaver er en ypperlig start på arbeidslivet. Å starte som trainee er også noe jeg har hatt et sterkt ønske om. Som trainee får man se mer av bedriften enn det en vanlig ansatt ville gjort, noe som er ekstremt nyttig. Her får man også tett oppfølging av mentor, og samtidig bli utfordret og få verdifull erfaring. Det er en stor bonus at dette trainee-programmet er gjennom Framtidsfylket. Dette er med på å gi gode muligheter til selvutvikling, faglig nettverksbygging og erfaringer på tvers av fagområdene våre, noe som vil være veldig nyttig i framtiden.

Forventningar

Jeg har aldri før vært i Sogn og Fjordane, så i løpet av dette året håper jeg å bli godt kjent med fylket og hva det har å tilby av aktiviteter innenfor fjell, land og sjø. Jeg håper også på en bratt læringskurve innenfor sjømatnæringen og bli kjent med nye mennesker både gjennom Coast Seafood og trainee-samlingene. Hvis mulighetene for fast jobb er tilstede, håper jeg å kunne få fortsette arbeidet i Coast Seafood og være en god ressurs for dem i lang tid fremover.

Refleksjonar rundt karrieremoglegheitene i Sogn og Fjordane

Jeg ble positivt overrasket og har fått et veldig godt inntrykk av karrieremulighetene i fylket. Allerede på første trainee-samling får man ett innblikk i det mangfoldige næringslivet og hva det har å tilby. Gründere som flyttet tilbake til hjembyene sine viser at med gode innovative ideer kan man få det like bra til her som i de større byene.

 

 

Denne nettstaden brukar informasjonskapslar. Ved å fortsette å bruke nettstaden seier du deg einig i vår bruk av informasjonskapslar.