Karriereprat: Karsten og Linda bytta ut 68 kvm i Oslo mot 230 mål på Sande

Skriven 16.09.2014 under Karriereprat

Karsten Karlsen Sunde og kona Linda, jobba begge i Deloitte i Oslo i tre år, før dei bestemte seg for å flytte til Gaular. Spennande jobbar kombinert med familie- og friluftsliv gjorde at dei bytta ut leiligheita på 68 kvm i Oslo med 230 mål på Sande.

230 MÅL JORD: Karsten og Linda Karlsen Sunde og borna Emrik (t.v), Alde og Elias, bytta ut 68 kvadratmeter i Oslo mot 230 mål på Sande.

Som nyutdanna jurist begynte jeg å jobbe i Deloitte i Oslo som advokatfullmektig. Der møtte jeg Linda, som etter fullført master i økonomi og administrasjon ved NHH i Bergen og HKUST i Hong Kong, begynte som revisor. Tre år og ett barn senere, bestemte vi oss for å flytte til Gaular.

For oss handlet det om muligheter. Vi er jo en kravstor generasjon; vi hadde lyst til flytte nærmere naturen, og helst til en gård der vi kunne ha dyr, og samtidig ha spennende jobber. Her er det mulig. Vi byttet vår 68 kvm leilighet i Oslo mot 230 mål på Sande og fikk tilbud om jobber i Førde.

Med vår utdanning er det mange spennende jobber å velge mellom i Førde. Alle de største revisjonsselskapene er etablert i fylket vårt. I tillegg trenger de alle fleste bedrifter av en viss størrelse arbeidskraft med utdannelse innen økonomi. Da vi flyttet hit, begynte jeg først å jobbe i PricewaterhouseCoopers (PwC). Jeg visste at de jobbet med blant annet skatte- og avgiftsrett og tok selv kontakt. PwC i Førde er en bedrift med utrolig mye kompetanse. Linda fikk muligheten til å fortsette som revisor i Deloitte siden de også har kontor i Førde, og hun trives veldig godt der. Den største forskjellen mellom å jobbe med rådgivning og revisjon i Oslo og i Førde er at de fleste selskapene er mye mindre. Dette gjør det samtidig også veldig spennende siden man kommer enda tettere på bedriften, og får gjerne flere faglige utfordringer. De fleste bedriftene her ikke har en stor regnskapsavdeling i ryggen, slik det er hos mange av revisjonskundene i Oslo.

54e75d30b86c70db7f8b4767

Som jurist er jeg interessert i at vi har gode lover og regler og at de blir praktisert på en god og fornuftig måte. Derfor søkte jeg meg til Lotteri- og Stiftelsestilsynet. Der er vi ca 70 personer som forvalter regelverk innen lotteri, frivillighet og stiftelser. Min jobb består både i å bistå stiftelser som trenger hjelp, behandle søknader fra stiftelser samt å føre tilsyn med stiftelser. Kombinasjonen av rådgivning og forvaltning passer meg veldig godt.

Da vi kjøpte gården på Sande, hadde vi mest fokus på at vi ville ha god plass, og at ikke skulle bo for langt unna Førde. Å bo her er faktisk enda bedre enn vi hadde regnet med – spesielt med tanke på at vi har tre barn. Den eneste ulempen er at vi har flyttet lenger bort fra min familie og venner på Østlandet.

Vi føler også at folk er utrolig hjelpsomme og inkluderende her. I sommer kom 17 naboer og hjalp oss med å plukke stein på en eng som har ligget brakk i over 30 år. Det hadde aldri skjedd i en storby. En av grunnene til at vi flyttet hit, var mulighetene som følger med en stor eiendom. Nå har vi brukt to år på å sette i stand det over 100 år gamle bolighuset og holder nå på å gjøre klart for at sauer kan flytte inn på gården. Vi ønsker å lære hvordan man driver jorda, og hvordan man driver matproduksjon. Etter hvert har jeg også lyst til å ta en tilleggsutdanning som agronom. Vi har også lyst til å gjøre det mulig for andre å involvere seg, men vi må være tålmodige. Vi har tre små barn og jobber som kommer først, men det er utrolig interessant å sette seg inn i landbruket.

Vi har aldri angret på å flytte hit. Det tar oss 20 minutter med buss eller bil fra Sande til Førde. Jeg blir kalt pendler, men sammenlignet med Oslo er denne reiseavstanden ingenting. Vi bor like ved sentrum og har barnehage, skole, matbutikk og alt vi trenger innen gåavstand. Det er fjellturer, jakt og fiske rett utenfor døren, og jeg kan ikke tenke meg en mer perfekt oppvekst for barna.

54e75d32b86c7075428b47fa

Denne nettstaden brukar informasjonskapslar. Ved å fortsette å bruke nettstaden seier du deg einig i vår bruk av informasjonskapslar.