Emilie Aasheim

Skriven 28.09.2018 under Trainee

Utdanning

Jeg har en mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Bergen, i tillegg til at jeg har et årsstudium i økonomi og ledelse fra Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet). Under jusstudiene tok jeg valgfag i selskaps- og skatterett og jeg skrev masteroppgave om GDPR, som er EUs nye felles regelverk for personvern i Europa. I Lotteri- og stiftelsestilsynet skal jeg jobbe ca. et halvt år i Lotteritilsynet og ca. et halvt år i Stiftelsestilsynet, i tillegg til at jeg skal jobbe med å implementere det nye personvernregelverket internt i virksomheten.

Traineestilling

Jeg jobber i traineeåret som jurist i Lotteri- og stiftelsestilsynet i Førde.

Difor søkte eg traineestillinga

Jeg valgte å søke traineestilling gjennom Framtidsfylket fordi jeg var klar for å gjøre noe helt nytt, samtidig som jeg ikke var hundre prosent sikker på hva jeg egentlig ville jobbe med etter endt utdanning. Lotteri- og stiftelsestilsynet er et direktorat og tilsynsorgan jeg ikke hadde noe særlig kjennskap til før jeg kom over stillingen på Framtidsfylkets nettsider. Det har vist seg å være et kjempespennende sted å jobbe, hvor jeg er omgitt av et sterkt fagmiljø med høy kompetanse innen spennende juridiske problemstillinger. Som trainee får jeg også tett oppfølgning og en egen mentor i organisasjonen, i tillegg til at en viktig del av ordningen er at jeg skal få prøve meg på ulike arbeidsoppgaver i hele virksomheten.

Refleksjonar rundt karrieremoglegheitene i Sogn og Fjordane

Etter å ha bodd flere år i Bergen og Oslo ville jeg gjerne bo et sted hvor det er lett å komme seg på en fjelltopp etter jobb og i helgene, og Sogn og Fjordane virket da som det naturlige valget. Muligheten til å bli kjent med Sogn og Fjordane gjennom de rammene som følger traineeordningen til Framtidsfylket virket veldig appellerende. Gjennom traineesamlingene blir vi kjent med næringslivet i Sogn og Fjordane og de karrieremulighetene som finnes i ulike spennende bedrifter i fylket, i tillegg til at vi blir kjent med de mulighetene fylket har for friluftsliv og andre spennende aktiviteter.

Gjennom traineeåret ser jeg frem til å  bli godt kjent med de andre traineene og til å knytte nettverk på tvers av fagområder. Det er betryggende å vite at det er lav terskel for å utveksle erfaringer og utfordringer med de andre traineene, slik at man kan lære av hverandre. Det finnes utrolig mange innovative og spennende bedrifter i Sogn og Fjordane som jeg ikke var klar over før jeg flyttet hit. Disse bedriftene, og de karrieremulighetene som ligger der, gleder jeg meg til å få enda bedre innblikk i gjennom året som trainee.

 

Denne nettstaden brukar informasjonskapslar. Ved å fortsette å bruke nettstaden seier du deg einig i vår bruk av informasjonskapslar.