Velkommen til Sunnfjord

Sunnfjord har eit yrande gründermiljø og bedrifter som markerer seg både i Norge og i resten av verda. Sjansen er stor for at du har ein app eller smarthusløysing som er utvikla mellom høge fjell og kjøpesenter i Sunnfjord kommune.

Missing caption

Foto: Airlift Solutions

Nøkkeltal

Folketal

22055

Pris pr. m²

26052

Tal bedrifter

2752

Den er god, den kaffikoppen. Uansett om vi snakkar vegansk chai latte på ein kafé, rett frå termosen ute i frisk luft, eller den som nytast ved kaffimaskina i eitt av dei mange klyngemiljøa i kommunen. Sunnfjord er for dei som ikkje vil velje mellom det urbane og det ville friluftslivet.

Sunnfjord kommune: #Visitsunnfjord #Sunnfjord #Vestlandslivet

Kommunen er kjent for Førdefestivalen, vektløfting og eit innovativt teknologimiljø.

Missing caption
Karriereprat Eg blir i byggebransjen!

Marta Hugøy Sandnes (27) prøvde seg for første gong i byggebransjen som sommarvikar i Gravdal Bygg i 2018, så gjekk det slag i slag: Ferdig utdanna byggingeniør gjekk ho inn i ei traineestilling sommaren 2019, og frå 1. mars 2020 vart ho fast tilsett som prosjektleiar.

Missing caption
Trainee Frå traineestilling til UD

Koronapandemien satt ein stoppar for fleire av Norec sine utvekslingsprosjekt. Men for Synnøve Ravnestad Eikefet begynte ballen å rulle.

Missing caption
Karriereprat Deilig å bo et sted der man får litt av alt

I 2015 hadde ikke Morten Land Nilsen hørt om Naustdal, og visste fint lite om Sogn og Fjordane. Lite visste han at han fem å senere, skulle flytte til landsdelen han assosierte med regn og dårlig vær.

Missing caption
Trainee Trainee i Sunnfjord Energi

Fleire bedrifter ser på ein trainee som eit frisk pust i arbeidsmiljøet.

Missing caption
Arbeidslivet Døropnar til medieverden

Oda Elise Svelstad har aldri opplevd så mykje på eit halvt år som ho gjorde gjennom Nynorsk mediesenter i Førde.

Missing caption
Nyheiter Heimekontor 170 mil frå arbeidsgjevaren

Då coronapandemien sendte forskarane ved universitetet i Rotterdam på heimekontor, valde Ingelin å sitte heime på fjellgarden i Naustdal.

Missing caption
Karriereprat Kva meir kan ein ønske seg?

Guro Hjelle Aamot hadde ingen planar om å flytte frå Bergen. Det snudde fort då draumejobben plutseleg dukka opp.

Missing caption
Vestlandslivet Smakfull suksess

Linda Marie bygde opp eige sjølvbilde med betre kunnskap om sunn mat og kosthold. No lever ho av å dele matoppskrifter og treningsglede med andre.

Missing caption
Arbeidslivet Fekk servert både tapas og draumejobb

For snart fem år sidan var Silje Sunde innom Framtidsfylket Karrieremesse i Oslo for å ete tapas, sjå på foredrag og møte kjentfolk. Med utdanning innan eit smalt it-felt, var ho ikkje på jobbjakt. For slike jobbar finst jo ikkje i Sogn og Fjordane.

Missing caption
Arbeidslivet Må klype seg i armen av Univerket dei skapar

Oppdraga har tikka inn etter at Trude (41) og Heidi (32) starta designbyrå i Førde. Litt startvanskar følgde likevel med då transportkonsernet NSB brått endra namn til Vy.

Missing caption
Nyheiter Eit spontant innfall førte ho til Sunnfjord

Tone Aarflot Løtuft (31) susar gjennom livet utan å ha ein plan. Men når ho bestemmer seg for noko, blir det som regel som ho har tenkt.

Missing caption
Karriereprat Heilgarderte seg for å få jobb i Sogn og Fjordane

Rebekka Ullebø frå Dale tok ei utdanning som skulle sikre ho jobb i heimtraktene. No har ho fått seg fast jobb som revisor i Deloitte og er storfornøgd med livet.

Missing caption
Vestlandslivet Prosjektleitaren

Pål Anders Kårstad klarte ikkje å vere passiv tilskodar til ein bransje som er klar for modning. I dag skapar han framtidas eigedomsmekling frå Bygstad og New York.

Missing caption
Arbeidslivet Fekk sommarjobb som produktutviklar for Tibber

Tidlegare har Torgeir Timenes Bell (25) brukt sommaren på festivalarbeid og som slåttekar. I år utviklar han utstyr til Tibber sin elbilladar.

Missing caption
Trainee Smart karriereval i smarte bedrifter

Halvparten av fjorårets 34 traineestillingar var innan energi, prosess, it og tekniske fag. To av dei i smarthusbedrifta Intin.

Missing caption
Arbeidslivet Enivest har klart det få bedrifter klarer: – Rekruttering er ein kontinuerleg prosess

Vi høyrer stadig at det er vanskeleg å rekruttere folk med rett kompetanse til Sogn og Fjordane. Likevel har Enivest klart kunststykket å rekruttere 16 personar på kort tid – alle med ønska kompetanse.

Missing caption
Karriereprat Det beste av begge verdar

I 2014 flytta Oda Holmelid Sandvik frå Førde til Bergen. Ferdig med distriktet, klar for storbylivet. Tre år seinare møtte ho på Mediebruket på Framtidsfylket karrieremesse. Då fekk pipa ein annan lyd.

Besøk og postadresse

Postboks 338
6802 Førde

https://sunnfjord.kommune.no/

Organisasjonsnummer
921 244 207

Kontakt


+47 57 72 20 00

Sosiale medier

Kart

Missing caption