Sindre Jensen er sommarvikar hos Rocketfarm

Nyheiter

Frå teori til praksis

Tekst: Sindre Jensen

Foto: Privat

Til vanlig finner du masterstudent Sindre Jensen (24) på campus i Sogndal. I sommer har han tatt med seg kunnskapen om innovasjon og markedsføring til Rocketfarm.

I spalta «Min sommarjobb» får du møte unge menneske som skal bruke sommaren på læring, utvikling og spennande prosjekt i Vestland fylke.

Kva går jobben ut på?

Jeg har nettopp fullført praksisperioden min hos Rocketfarm i Sogndal. Heldig som jeg er, fikk jeg tilbud om både sommerjobb og deltidsstilling til høsten. Jeg er ansatt i markedsavdelingen. Det er et hav av ulike metoder man kan bruke for å oppnå god markedsføring for sin bedrift og sitt produkt. På Rocketfarm får jeg jobbe med og utforske disse. Jeg får også være med i oppgaver knyttet produktutvikling, oppfølging av leads, og intern informasjonsflyt.

Kva er det mest spennande med jobben?

Det beste med jobben er kombinasjonen av arbeidsoppgaver jeg får delta i. Etter eget ønske har jeg fått delta både med produktutvikling og kommersialisering. Da får jeg jobbe med akkurat det jeg studerer, nemlig innovasjon og markedsføring. Nå sitter jeg med en følelse av at det er ingen annen jobb jeg heller ville hatt enn akkurat denne. Det vi holder på med er veldig fremtidsrettet. Kollegaene er også avgjørende for at jeg trives på arbeidsplassen. Folkene i Rockethouse-miljøet er så dyktige og hyggelige. Selv om Rocketfarm er et tog i høy fart mot sitt mål, tar de seg god tid til å plukke opp passasjerer gjennom reisen.

Korleis får du brukt utdanninga di, eller interessene dine, i jobben?

Gjennom jobben har jeg i stigene grad fått brukt utdanningen min. Relevante arbeidsoppgaver og utfordringer gir meg verdifull erfaring i retur. Jeg kjenner på en økende interesse for innovasjon, markedsføring og robotikk. Det er gøy å se at det vi lærer i utdanningen virkelig har bruksverdi.

Sindre i Rocketfarm
Kollegaer Rocketfarm

Kva håpar du at du vil lære i løpet av arbeidsperioden?

I løpet av arbeidsperioden håper jeg å få lære mer om suksesskriterier for innovasjonsarbeid og markedsføring. Jeg ønsker å lære mer om hva som må til for at en start-up skal lykkes. I tillegg til dette ønsker jeg personlig utvikling. Det er hele tiden noe nytt man kan lære og jeg ønsker å ta til meg mest mulig.

Kva erfaringar vil du ha med deg vidare?

Mye av det jeg lærer gjennom arbeidet i Rocketfarm er kunnskap jeg kommer til å ta med meg videre. Jeg er innom svært mye, men vil trekke frem erfaringer med markedsføringsaktiviteter. Man kan ha et verdensledende produkt i form av kvalitet og funksjonalitet, men om man ikke markedsfører det (satt på spissen), så har det ingen verdi. Å være i en bedrift som er i en utviklingsfase er også nyttig erfaring å ha med seg. Det er også gøy å få erfaring med lean-metodikk, der en hele tiden jobber med en kontinuerlig forbedring i bedriften.

Kvifor valde du å takke ja til akkurat denne jobben?

Jeg nølte ikke et sekund da jeg fikk tilbud om jobben. Jeg har hatt det fint på tidligere arbeidsplasser, men aldri kjent en så stor interesse for selve jobben før nå. Dette er utrolig spennende og givende å jobbe med. At bedriften består av en herlig gruppe mennesker er en stor bonus.

Fleire saker