Sogndal kommune

Sogndal kommune ligg plassert langt inne i Sognefjorden, og har i underkant av 8000 innbyggarar. Dei største tettstadane er Sogndal og Kaupanger.

Kommunen har storslått natur med høge toppar, djupe fjordar og vakre dalar. Det er spesielt gode høve for skikøyring, klatring og anna bratt moro. Idrettslaget er aktivt og har eit breitt tilbod av aktivitetar.

Sogndal blir ofte kalla ”saftbygda” grunna Lerum AS, som har avdelingar både i Sogndal og i Kaupanger.

Den største arbeidsplassen er Høgskulen på Vestlandet. Høgskulen har rykte på seg for å ha eit godt og inkluderande studentmiljø, og dei 2600 studentane skapar liv i bygda.

Studenthuset Meieriet arrangerar over 135 ulike arrangement årleg, der om lag 40 av desse er konsertar. I mars kvart år vert VEKAO arrangert av studentar i Sogndal. I ti dagar vert det daglege aktivitetar og konsertar med norske og internasjonale artistar. Her samlast studentar, bygdefolk og tilreisande på det som har rykte på seg til å vere eit av Norges beste konsertlokale. Kvart år besøker 6000-7000 personar VEKAO.

Sogndal er kjent for fotballaget sitt, Sogndal fotball, og det å vere verdas einaste tippeligabygd. Det er kjekt å besøke heimebana Fosshaugane Campus, uansett om ein er interessert i fotball eller ikkje.

Kommunen har eit godt lokalmiljø, eit koseleg sentrumsområde og eit variert kulturliv.


Velkommen til Sogndal!Denne nettstaden brukar informasjonskapslar. Ved å fortsette å bruke nettstaden seier du deg einig i vår bruk av informasjonskapslar.