Årdal kommune

Årdal kommune ligg lengst inne i Sognefjorden og dannar porten til Jotunheimen frå vest. Kommunen har om lag 5261 innbyggarar, og består av tettstadane Årdalstangen og Øvre Årdal.

Bygda er sentralt plassert, midt mellom Norges største byar, og har både verdsarvområde, nasjonalpark og landskapsvernområde i eller rundt kommunen.

Årdal er eit moderne samfunn med storindustri, velstelte gardsbruk, naust ved fjorden, skogsdrift og fiske i elv og innsjø. Kommunen er veldriven med gode kommunale tenester, full barnehagedekning og rimelege kommunale avgifter.

Med Jotunheimen som næraste nabo, med sin dramatiske natur med fjelltindar, bratte fjellsider og høge fossefall, er Årdal ein fantastisk stad å bu. Tilhøva for eit aktivt friluftsliv ligg godt til rette både sommar og vinter. I tillegg har kommunen tilrettelagt for allsidig aktivitet med godt utbygde idrettsanlegg  for trening, turnering og konkurranse. 

Årdal har eit aktivt og godt kultur og musikkliv. Målrock er ei merkevare og årets musikkhøgdepunkt i bygda. Her får du servert pop og rock som vert framførte på dialekt, nynorsk og norsk.

Kvart år kan du oppleve Nasjonalparkfestivalen Under Storen. Dette er festivalen for deg som trivst best ute der du kan møte vener på tur, til gode samtalar og til konsertar i lyse sommarkveldar.

Årdal er eit trygt lokalsamfunn, og er ein god kommune å bu, leve og arbeide i.


Velkommen til Årdal!(Alle foto: Johnny Svåi)

Denne nettstaden brukar informasjonskapslar. Ved å fortsette å bruke nettstaden seier du deg einig i vår bruk av informasjonskapslar.