Idaarkitekt 768x512

Ida Mohn Werner

Skriven 25.09.2017 under Trainee

Utdanning

Master i arkitektur fra arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Før dette tok jeg årsstudium i Kunsthistorie ved UiB og et halvt års forkurs til arkitekt i København.

Traineestilling

Jeg er ansatt som trainee i Aaland arkitektkontor i Stryn. Kontoret jobber med Arkitektur, byggesak og regulering. Vi har prosjekter i hele fylket og ellers i landet, av ulik størrelse og karakter. Dette omfatter alt fra mindre påbygg til større prosjekt på reguleringsnivå. Aaland arkitektkontor var nylig engasjert i Hoven-Loen utbyggingen med taubane opp til tusen meters høyde. Kontoret er tverrfaglig, – her er vi både arkitekter, byggingeniører og tekniske tegnere. Vi er kun 7 ansatte og fordelen med dette er at jeg får vært med på mye av det som foregår på kontoret. Mine arbeidsoppgaver er selvfølgelig med hovedvekt på arkitekturprosjektering, men jeg kommer også innom andre ledd i forbindelse med et byggeprosjekt; oppmålingsarbeid, søknader til kommunen, og økonomistyring for å nevne noe.

Difor søkte eg traineestillinga

Etter 6 år i Oslo hadde jeg et klart ønske om å flytte tilbake til Vestlandet og bo på en mindre plass med nærhet til natur og friluftsliv. Tendensen blant nyutdannede arkitekter er at de fleste søker jobb i de største byene, men jeg er overbevist om at det også er bruk for arkitekter i distriktene. En venninne tipset meg om Framtidsfylket og jeg gikk på karrieremessen i Oslo. Kort tid etter dette bestemte jeg meg for å søke jobben i Stryn. Det er første gang et arkitektkontor er del av trainee programmet til Fylkeskommunen, og derfor er det litt slik at «veien blir til mens man går». Jeg tror at en av fordelene med å jobbe på et mindre sted er at man får et unikt innblikk i ulike prosjekt og raskt får mer ansvar enn man ellers ville fått. Dette er selvsagt utfordrende, men utrolig lærerikt!