Alette Hus Kråkenes

Skriven 08.10.2019 under Trainee

Kven er du?
Jeg heter Alette Hus Kråkenes, er 25 år og er oppvokst på Notodden i Telemark. Mine foreldre er begge vestlendinger, mamma fra Rosendal og pappa fra Nordfjord, så jeg har reist mye på Vestlandet som barn. Det gjorde at jeg helt fra begynnelsen av fikk en kjærlighet for fjell, fjord og natur. Etter å ha bodd hjemme et år og studert idrett bestemte jeg meg for å flytte til Sogndal for å ta et årsstudium i naturfag. Planen var å bli lærer, men jeg endte opp med å gå videre på bachelorgraden i Sogndal som het landskapsplanlegging/arealplanlegging.

Planen var deretter å få jobb en tilfeldig plass i Norge, men etter å ha søkt på endel jobber uten noe napp, ble det i stedet mastergrad i areal og eiendom i Bergen. Dette var to utrolig fine år for meg og jeg lærte masse om arealplanlegging og forsto mer og mer at dette var noe jeg ønsket å drive med. I løpet av tiden da jeg skrev masteroppgave forsto jeg at jeg kunne tenke meg å jobbe med overordnet planlegging, og drømmen var å kunne veilede kommuner i deres planarbeid. Å kunne bidra til at utviklingen i Norge som helhet fremmer bærekraft og attraktivitet, og at vi får et samfunn som er basert på langsiktig tankegang og kunnskap fremfor kortsiktig vinning.

Mine fritidsinteresser er det meste som innebærer å være ute i naturen, det vil si å gå fjellturer og padle, svømme, klatre osv.. jeg liker også godt å jobbe fysisk og deltar gjerne i oppussing og vedlikehold av hus! Også er jeg veldig glad i familie og kjæreste, og bruker så mye tid som mulig med de!

Kvifor søkte du traineestillinga?
Jeg trivdes godt i Bergen og hadde lyst å jobbe der videre, men fikk jobb som areal og samfunnsplanlegger i fylkeskommunen i Sogn og Fjordane, og kunne ikke takke nei. Derfor flytta jeg til Sogndal og jobber på fylkeshuset i Leikanger (20 min fra Sogndal) under planstaben til fylkesrådmannen.

Traineestillinga i fylkeskommunen traff meg og mine interesser skikkelig, og dermed speilet nok søknaden min dette engasjementet og jeg var så heldig å få jobben. Jeg hadde i tillegg tilknytning til Sogndal og Sogn og Fjordane og interesse for planlegging av mindre tettsteder, samtidig som mastergraden min også var relevant for jobben.

Kan du dele ein fun fact om deg sjølv?
En fun fact om meg er at jeg handler «nesten» bare brukt. Det vil si i alt av klær, interiør, møbler, elektronikk og lignende. Dersom jeg kjøper noe nytt er det veldig godt gjennomtenkt og da har jeg det i mange, mange år!

Jeg prøver å redusere forbruket mitt. I det inngår det også at jeg omtrent aldri flyr (dette blir derimot ødelagt når vi skal til Brussel, hehe). Jeg har reist ganske mye tidligere både med fly og tog (interrail) og det gjør at jeg på mange måter både føler meg metta på utlandet, og samtidig føler et ansvar for å ikke øke fotavtrykket mitt ytterligere. Så når jeg har fri reiser jeg rundt i Norge og går fjellturer og ser alt av det Norge har å by på!

Denne nettstaden brukar informasjonskapslar. Ved å fortsette å bruke nettstaden seier du deg einig i vår bruk av informasjonskapslar.